Kaupunkilomalle

Turku

Turun nähtävyydet

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja täynnä upeita nähtävyyksiä. Kaupungissa on paljon historiallisia rakennuksia, kapeita kujia ja kauniita puistoja, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Yksi Turun tunnetuimmista nähtävyyksistä on Turun linna, joka on yksi parhaista esimerkeistä keskiaikaisesta linnoitusrakentamisen taidosta. Linna sijaitsee Aurajoen rannalla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Turussa ovat Turun tuomiokirkko sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museo. Turun tuomiokirkko on yksi Suomen merkittävimmistä historiallisista rakennuksista ja se on pääkaupunkiseudun tuomiokirkon jälkeen maan toiseksi suurin. Kirkko edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sen keskiaikaiset holvit ja koristeet ovat todella vaikuttavia.

Aboa Vetus & Ars Nova -museo tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän arkeologiaa ja nykytaidetta. Museo on rakennettu Turun keskiaikaisen kaupungin raunioille, ja siellä voi tutustua muun muassa keskiaikaisiin katu- ja kotitunnelmiin sekä nykytaiteeseen. Museon yli 5000 neliömetrin alueelta löytyy runsaasti mielenkiintoisia näyttelyitä ja interaktiivisia elementtejä.

Kulttuurikaupunki Turku

Turku on myös tunnettu kulttuurikaupunkina, jossa tapahtuu paljon erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Kaupungissa järjestetään muun muassa lukuisia festivaaleja, taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja. Kulttuuritarjonta on monipuolinen ja sieltä löytyy jotain jokaiseen makuun.

Yksi Turun tunnetuimmista kulttuuritapahtumista on Ruisrock-festivaali, joka on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista musiikkifestivaaleista. Festivaali järjestetään joka vuosi Ruissalon saaressa ja sinne saapuu tuhansia festivaalivieraita ympäri maailmaa. Ruisrock tarjoaa monipuolista musiikkia eri genreistä ja se on täydellinen paikka kokea Suomen kesä parhaimmillaan.

Lisäksi Turku on tunnettu teatterikaupunki, jossa on useita ammattiteattereita sekä lukuisia pienempiä teatteriryhmiä. Turun kaupunginteatteri on yksi maamme merkittävimmistä teattereista ja se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Myös Svenska Teatern on suosittu teatteri Turussa, ja se esittää näytelmiä ruotsiksi.

Turun linna

Turun linna on yksi Turun kuuluisimmista ja mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja se toimi alun perin Ruotsin hallinnollisena ja sotilaallisena keskuksena. Nykyään linna toimii museona, jossa vieraat voivat tutustua sen mielenkiintoiseen historiaan ja näyttelyihin.

Linnassa on useita eri näyttelyitä, jotka kertovat muun muassa linnoitustaiteesta, keskiajan elämästä ja historiallisista tapahtumista. Vierailijat voivat myös tutustua linnan upeisiin saleihin ja huoneisiin, joissa voi nähdä alkuperäisiä esineitä ja koristeita. Linnan pihalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja kesäisin siellä voi osallistua esimerkiksi keskiaikamarkkinoille.

Turun linna on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, sillä se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Suomen historian ja kulttuurin merkittäviin tapahtumiin. Linna sijaitsee kauniilla paikalla Aurajoen rannalla ja sen upeat näkymät kaupunkiin luovat unohtumattoman elämyksen.

Turun saaristo

Turku on saaristokaupunki, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia saaristossa seikkailuun. Turun edustalla levittäytyvä saaristo koostuu monista erikokoisista ja -tyylisistä saarista, jotka tarjoavat upeita maisemia, rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Saaristoon tutustuminen on helppoa ja vaivatonta, sillä Turusta on hyvät liikenneyhteydet saarille.

Turun saaristo on kuin pieni paratiisi, jossa voi nauttia meren läheisyydestä ja kauniista luonnosta. Saarilla voi patikoida, pyöräillä, kalastaa tai vain rentoutua esimerkiksi piknikin merkeissä. Saaristossa voi myös vierailla erilaisissa nähtävyyksissä, kuten historiallisissa linnoissa ja majakoissa. Saarten viehätys piilee niiden rauhassa ja idyllisyydessä – täällä voi todella paeta kaupungin kiireitä ja nauttia luonnon tarjoamasta kauneudesta.

Yksi suosittu tapa tutustua Turun saaristoon on lähteä saaristoristeilylle. Risteilyt tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua moniin saaristossa sijaitseviin kohteisiin. Risteilyn aikana voi kuunnella opastusta ja oppia samalla saaristosta ja sen historiasta. Saaristoristeilyt järjestetään usein kesäaikaan, mutta myös talviaikaan on tarjolla jäälaivaristeilyjä. Saaristoristeily onkin erinomainen tapa tutustua ja kokea Turun saaristo eri vuodenaikoina.

Turun ravintolat

Turku on tunnettu myös monipuolisesta ja laadukkaasta ravintolatarjonnastaan. Kaupungista löytyy vaihtoehtoja niin fine dining -paikoista rentoihin bistroihin ja kahviloihin. Turun ravintolat tarjoavat herkullista ruokaa eri maiden keittiöistä ja alueen omista raaka-aineista. Täällä voi todella hemmotella makunystyröitään ja löytää uusia herkkuja.

Turun ravintolatarjonta on kasvanut huomattavasti viime vuosina, ja kaupungissa onkin ravintoloita jokaiseen makuun ja budjettiin. Fine dining -ravintoloista voi löytää luovia ja taidokkaasti valmistettuja annoksia, joissa maistuvat paikalliset raaka-aineet. Bistroissa ja kahviloissa tarjotaan puolestaan rennompaa ruokaa ja tunnelmaa, usein paikallisia tuotteita suosien. Turun paras tapa nauttia hyvästä ruoasta on kokeilla erilaisia ravintoloita ja maistella eri keittiöiden herkkuja.

Turku on myös tunnettu monista perinteisistä paikallisista herkuista, kuten Aura-juustosta ja Turun sinapista. Nämä herkut kannattaa ehdottomasti maistaa vierailun aikana. Samalla voi tutustua myös kaupungin torikauppojen tarjontaan ja ostaa mukaan vaikkapa tuoreita marjoja tai kalaa. Turun ravintolakulttuuri kuvastaa hyvin alueen historiaa ja kulttuuria, ja siitä voi saada paljon irti tutustumalla paikalliseen ruokakulttuuriin.

Turun vanhakaupunki

Turun vanhakaupunki, eli Kuopio, on yksi kaupungin suosituimmista ja upeimmista käyntikohteista. Tämä historiallinen alue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin ja tutustua vanhankuopion tunnelmaan ja nähtävyyksiin. Vanhakaupungissa voi kävellä pitkin kapeita kujia ja ihastella kauniita puutaloja sekä vanhoja kivirakennuksia.

Turun vanha kaupunki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Täällä voi vierailla esimerkiksi Turun linna, joka on yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linnaan tutustuessa voi oppia paljon Turun historiasta. Vanhassa kaupungissa on myös lukuisia museoita, kirkkoja ja gallerioita, jotka tarjoavat mielenkiintoisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Kun vierailee Turun vanhankaupungin alueella, ei sovi unohtaa myöskään alueen kauniita puistoja ja aukioita. Esimerkiksi Aurajoen rannalla sijaitsevat kauniit puistot ovat suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Puistoissa voi istahtaa hetkeksi lepäämään tai vain ihailla kaunista ympäristöä. Vanhankaupungin tunnelma on ainutlaatuinen, ja täällä voi todella tuntea menneiden aikojen läsnäolon.

Turun saaristo, ravintolat ja vanhakaupunki ovat kaikki osa Turun monipuolista ja kiinnostavaa kaupunkikulttuuria. Turku tarjoaa upeita mahdollisuuksia kaupunkilomailuun, oli kyse sitten luonnonkauniista saaristosta, herkullisesta ruoasta tai historiallisesta vanhastakaupungista. Turku on kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Turun museot

Turku on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja kaupungista löytyykin monia mielenkiintoisia museoita. Turun museoita onkin hyvä kiertää varsinkin huonolla säällä tai silloin, kun kaipaa lisätietoa alueen historiasta ja taiteesta.

Yksi Turun museoista on Aboa Vetus & Ars Nova, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Tämä museo tarjoaa kiinnostavan kokemuksen yhdistämällä kaksi erilaista näyttelyä. Aboa Vetus -osassa voi tutustua keskiaikaiseen Turkuun arkeologisten kaivausten kautta, kun taas Ars Nova -osasto keskittyy nykytaiteeseen. Museossa järjestetään myös vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, joten jokaisella vierailulla voi olla uutta nähtävää.

Toinen suosittu museo Turussa on Turun linna, joka sijaitsee Aurajoen rannalla. Tämä linna on yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Turun linna tarjoaa kiehtovan katsauksen Suomen historiallisiin tapahtumiin ja linnaan pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksilla. Lisäksi linna toimii näyttelytilana, jossa voi tutustua esimerkiksi keskiaikaiseen taiteeseen ja asusteisiin.

Muita mielenkiintoisia museokohteita Turussa ovat esimerkiksi Wäinö Aaltosen museo, jossa on esillä suomalaista modernia taidetta, sekä Luostarinmäen käsityöläismuseo, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1800-luvun Turun käsityöläisten arkeen. Turussa on siis erilaisia museovaihtoehtoja jokaiseen makuun, joten museoiden ystävän ei tarvitse tyytyä vain yhteen kohteeseen.

Turun tapahtumat

Turussa järjestetään ympäri vuoden monia erilaisia tapahtumia, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin. Tapahtumien kirjo on laaja ja tarjolla voi olla musiikkia, teatteria, taidetta, ruokaa ja paljon muuta.

Yksi Turun suurimmista tapahtumista on Aurajoen rannalla pidettävä Ruisrock. Tämä musiikkifestivaali kerää vuosittain tuhansia ihmisiä nauttimaan musiikista ja hyvästä tunnelmasta. Ruisrockissa esiintyy kotimaisia ja ulkomaisia huippuartisteja eri musiikkityylilajeista. Festivaalin ohella Turussa järjestetään myös muita musiikkitapahtumia, kuten Down by the Laituri -festivaali ja Turku Jazz Festival.

Lisäksi Turussa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten Turun Musiikkijuhlat ja Medieval Market. Musiikkijuhlat tarjoavat korkeatasoista klassista musiikkia eri konserttisaleissa ympäri kaupunkia. Medieval Market puolestaan vie vierailijat keskiaikaan, jolloin Turku oli vilkas kauppakaupunki. Tapahtumassa voi tutustua keskiaikaiseen elämään ja kaupankäyntiin erilaisten markkinakojujen ja esiintyjien avulla.

Turussa tapahtuu myös paljon erilaisia urheilutapahtumia. Esimerkiksi jalkapallofaneille on tarjolla Veikkausliigan otteluita ja jääkiekon ystäville TPS:n kotiotteluita. Lisäksi Turussa järjestetään vuosittain esimerkiksi maratonjuoksutapahtuma ja Ironman Triathlon, joten liikunnasta kiinnostuneille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista.

Turun kävelykadut

Turun keskusta tarjoaa kävijöilleen miellyttävän ympäristön kävelylle ja ostosreissulle. Kävelykatuja löytyy useita ja ne tarjoavat monipuolisia ostosmahdollisuuksia sekä ravintoloita ja kahviloita.

Yksi tunnetuimmista kävelykaduista Turussa on Aurakatu. Tällä kadulla sijaitsee monia kauppoja, joista voi löytää niin vaatteita kuin sisustustarvikkeitakin. Aurakadulta löytyy myös useita ravintoloita, joiden terasseilla voi nauttia kesäisin aurinkoisesta säästä. Aurakadun varrella sijaitsevat myös muun muassa Turun tuomiokirkko ja vanha puutaloalue Port Arthur.

Toinen suosittu kävelykatu Turussa on Yliopistonkatu, joka kulkee Kauppatorilta aina jokirantaan asti. Tämä katujakso tarjoaa myös useita kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Yliopistonkadulta löytyy myös Turun yliopiston päärakennus, joka on kaunis arkkitehtuurinen nähtävyys.

Muita kävelykatuja Turussa ovat esimerkiksi Maariankatu ja Linnankatu. Näiltä kaduilta löytyy myös kiinnostavia kauppoja ja viihtyisiä kahviloita. Turun kävelykadut tarjoavat siis monipuolisia ostos- ja ruokailumahdollisuuksia sekä miellyttävän ympäristön kävelylle kauniissa kaupungissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *