Kaupunkilomalle

Korkeasaaren eläintarha

Eläintarhan historia

Korkeasaaren eläintarha on yksi Helsingin suosituimmista ja ikonisimmista nähtävyyksistä. Eläintarhan historia ulottuu yli 130 vuoden päähän, sillä se perustettiin jo vuonna 1889. Alun perin tarkoituksena oli tarjota suomalaisille mahdollisuus tutustua eläimiin ja edistää luonnontieteellistä tutkimusta. Korkeasaaren eläintarha oli alusta asti suosittu paikka, ja se on pysynyt suosittuna kohteena yli vuosisadan ajan.

Eläintarha avasi ensimmäisenä eläimenään suden vuonna 1892. Sen jälkeen eläintarha on kasvanut ja kehittynyt huomattavasti. Vuonna 1918 eläintarha sai ensimmäiset leijonansa, ja 1930-luvulla alueelle rakennettiin uusia asuinrakennuksia muun muassa kissapetoja varten. Toisen maailmansodan jälkeen eläintarha kärsi huomattavasta vaurioitumisesta pommitusten seurauksena, mutta se saatiin pian jälleenrakennettua ja avattiin uudelleen yleisölle vuonna 1945.

Eläintarhan alue on ainutlaatuinen, sillä se sijaitsee Helsingin edustalla olevalla saarella. Saaren vuoristoisen maaston ansiosta eläimille on rakennettu monipuolisia ja luonnollisia elinympäristöjä. Lisäksi eläintarhaan kuuluu eksoottinen kasvitieteellinen puutarha. Korkeasaaresta on kehittynyt tärkeä keskus eläinsuojelulle ja luonnonsuojelulle.

Eläinlajit Korkeasaaressa

Korkeasaaren eläintarhassa voi nähdä yli 1400 eläinlajia. Eläintarhassa asustaa niin suurikokoisia nisäkkäitä kuin pieniä matelijoita ja lintuja. Suurin osa eläimistä on peräisin eri puolilta maailmaa, mutta alueella on myös suomalaisia eläimiä, kuten liito-oravia ja ahmoja.

Eläinten suosikkikohteita ovat norsut ja jääkarhut. Eläintarhassa onkin kaksi norsua, jotka viihdyttävät kävijöitä temppuineen. Jääkarhuja voi seurata niin maalta kuin vedenalaisen ikkunan läpi. Eläintarhassa on myös muita harvinaisia eläimiä, kuten amurinleopardeja, sumatrantiikereitä ja kiinanleopardeja.

Lisäksi Korkeasaaressa on myös oma trooppinen eläin- ja kasvitieteellinen puutarha. Täällä voi nähdä kaikenlaisia eksoottisia kasveja ja eläimiä, kuten orkideoita, perhosia ja liskoja. Trooppisessa puutarhassa on myös arvokas kokoelma kasveja, jotka ovat uhanalaisia luonnonvaraisten elinympäristöjensä häviämisen vuoksi.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

Korkeasaaren eläintarhassa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Lisäksi eläintarha järjestää erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Esimerkiksi lapsille on tarjolla opastettuja eläinsafareita, joilla he pääsevät oppimaan eläimistä ja niiden elämästä.

Eläintarhan erityisenä nähtävyytenä on mustavalkolentäjät, jotka ovat arvoituksellisia ja kauniita linnunlaisia otuksia. Niitä voi nähdä Korkeasaaressa vain tiettyinä ajankohtina, jolloin ne keskustelevat toistensa kanssa. Tämä on yksi Korkeasaaren suosituimmista tapahtumista.

Eläintarhan alueella on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja ruokaa. Alueella on myös oma piknikalue, jossa voi nauttia eväitä ja viettää aikaa perheen tai ystävien kesken. Lisäksi Korkeasaaressa on oma leikkipaikka lapsille, jossa he voivat viettää aikaa ja leikkiä.

Korkeasaarentie 23, 00320 Helsinki, Finland
Avoinna joka päivä klo 10-18

Ruokailu ja ravintolat

Korkeasaaren eläintarhassa vieraillessa ei tarvitse murehtia nälästä. Alueelta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa ja virvokkeita. Museokuja-ravintola sijaitsee aivan eläintarhan sisäänkäynnin vieressä ja tarjoaa monipuolisia lounas- ja päivällisvaihtoehtoja. Ravintolan yhteydessä on myös viihtyisä terassi, jolta voi ihailla upeaa merinäköalaa samalla nauttien herkullisesta ruoasta.

Korkeasaaren Rengasravintola puolestaan tarjoaa nopeampia välipalavaihtoehtoja. Täällä voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, hot dogeja ja muita herkkuja. Rengasravintolan pihalta löytyy myös lasten leikkipaikka, jossa pienimmät matkailijat voivat pitää hauskaa leikkien ruokailun lomassa.

Korkeasaaren kahvilat eivät myöskään jätä ketään nälkäiseksi. Eläintarhan alueella toimii useita kahviloita, joista voi ostaa suolaista ja makeaa naposteltavaa. Kahviloissa tarjoillaan myös kahvia, teetä ja muita juomia. Jos kaipaat hetken lepoa ja virkistystä, voit nautiskella herkullisen kahvin tai teekupposen vaikka ihanan jäätelön kera.

Opastetut kierrokset

Korkeasaaren eläintarhassa järjestetään opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa eläimistä ja niiden elinympäristöstä. Kierrokset ovat loistava tapa oppia uutta ja saada syvällisempää tietoa eläinten käyttäytymisestä ja tarpeista.

Eläintarhan henkilökunta koostuu eläinten asiantuntijoista, jotka ovat koulutettuja ja tietävät paljon eri eläinlajeista. Opastetuilla kierroksilla oppii esimerkiksi eläinten ruokailutottumuksista, niiden elinympäristöstä ja siitä, miten eläintarha työskentelee eläinsuojelun ja lajien säilymisen eteen.

Opastettuja kierroksia järjestetään eri kohderyhmille, kuten perheille, koululaisille ja aikuisille. Kierrokset voivat kestää muutamasta tunnista aina kokonaiseen päivään asti. Kierrosten aikatauluista ja ohjelmasta voi tarkistaa Korkeasaaren eläintarhan virallisilta verkkosivuilta.

Lasten aktiviteetit

Korkeasaaren eläintarha tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja kokemuksia lapsille. Lapsille järjestetään erilaisia tapahtumia ja toimintaa, joissa he voivat oppia uutta ja pitää hauskaa samalla.

Yksi lasten suosikkiaktiviteeteista on eläinten ruokkiminen. Korkeasaarella on mahdollisuus ostaa eläimille ruokaa ja nähdä, miten ne reagoivat saadessaan herkkuja. Tämä on lapsille unohtumaton kokemus, joka samalla opettaa heitä vastuullisuuteen ja eläinten hoitamiseen.

Lisäksi Korkeasaaren eläintarha järjestää erilaisia työpajoja ja leikkejä, joissa lapset pääsevät osallistumaan aktiivisesti. Täällä he voivat oppia eläinten hoidosta ja suojelusta leikkien kautta. Eläintarhassa järjestetään myös kilpailuja ja arvontoja, joissa lapsilla on mahdollisuus voittaa palkintoja.

Korkeasaaren lasten aktiviteetit tarjoavat lapsille unohtumattomia elämyksiä ja oppimiskokemuksia. Täällä lapset voivat tutustua eläimiin, oppia niistä ja samalla pitää hauskaa. Korkeasaaren eläintarha onkin loistava paikka perheille, jotka haluavat viettää mieleenpainuvia hetkiä yhdessä eläinten parissa.

Yöpyminen lähellä eläintarhaa

Korkeasaaren eläintarha on yksi Helsingin suosituimmista matkailukohteista, ja moni haluaa viettää useamman päivän tutustuen tarhan monipuoliseen eläinmaailmaan. Onneksi alueelta ei ole vaikea löytää majoitusta, oli sitten kyse hotellista, hostellista tai vaikkapa Airbnb-majoituksesta.

Yksi suosittu vaihtoehto yöpymiseen Korkeasaaren läheisyydessä on Hotelli Rantapuisto. Se sijaitsee vain noin 10 minuutin ajomatkan päässä eläintarhalta, ja hotellin läheisyydessä on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet merenrannalla. Rantapuiston huoneet ovat viihtyisiä ja modernisti sisustettuja, ja hotellissa on myös ravintola ja rentoutumismahdollisuuksia, kuten sauna ja uima-allas.

Toinen hyvä vaihtoehto on Hostel Suomenlinna, joka sijaitsee Korkeasaaren ja Helsingin keskustan välissä sijaitsevassa Suomenlinnan linnoituksessa. Hostellissa on edullisia ja siistejä huoneita, ja sen sijainti tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös Suomenlinnan upeaan, Unescon maailmanperintökohteeksi nimettyyn linnoitukseen. Korkeasaareen pääsee hostellista helposti lautalla.

Jos puolestaan haaveilee hieman erilaisesta majoituskokemuksesta, niin mikäpä olisi sen hauskempaa kuin yöpyä veneessä! Helsingin merellinen sijainti mahdollistaa veneilyn myös majoitusmuotona, ja esimerkiksi Airbnb:ssä on tarjolla lukuisia erilaisia veneitä yöpymistä varten. Veneen kannella voi nauttia aamiaista tai illallista merimaisemissa, ja samalla kokea Helsingin ainutlaatuisen tunnelman.

Lahjatavaramyymälät

Korkeasaaren eläintarha on paikka, jonne moni matkailija haluaa viedä tuliaisia ja lahjoja kotiin vietäväksi. Onneksi Korkeasaaren alueella on useita lahjatavaramyymälöitä, joista voi löytää hauskoja ja uniikkeja tuliaisia eläinrakkaille ystäville.

Eläintarhan pääsisäänkäynnin yhteydessä sijaitsee Korkeasaaren Tavaratalo, josta löytyy laaja valikoima eläintarhaan liittyviä tuotteita. Tavaratalosta voi ostaa esimerkiksi pehmoleluja eri eläimistä, avaimenperiä, t-paitoja, kirjoja, julisteita ja muita matkailutavaroita. Tavaratalon valikoima on runsas ja sieltä löytyy varmasti jotain hauskaa tai söpöä jokaiseen makuun.

Toinen suosittu myymälä on Korkeasaaren Eläinkauppa, joka sijaitsee itse eläintarha-alueella. Eläinkaupasta voi ostaa muun muassa eläintenruokaa, leluja, asusteita ja muita tarvikkeita. Kaupasta löytyy valikoimaa eri eläinlajeille, joten sieltä voi löytää jotain sekä lemmikkieläimen kotiin että eläintarhaan liittyen.

Lisäksi Korkeasaaren alueella on myös pieniä kojuja, joissa myydään esimerkiksi käsintehtyjä matkamuistoja tai paikallisten käsityöläisten tuotteita. Nämä kojut tarjoavat erityisen ainutlaatuisia tuliaisia, joita ei välttämättä löydä muualta. Kannattaa siis pitää silmät avoinna ja tutustua myös näihin pienempiin myyntikohtiin eläintarhan alueella.

Ajankohtaiset tapahtumat

Korkeasaari tarjoaa vierailijoilleen paljon muutakin kuin pelkät eläimet. Eläintarhan alueella järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa, jotka tekevät vierailusta elämyksellisen ja viihdyttävän.

Esimerkiksi joka kesä Korkeasaaren pihamaalle nousee kesäteatteri, jossa esitetään lapsille suunnattua näytelmää. Tämä on suosittu tapahtuma perheiden keskuudessa, ja se tarjoaa mukavaa vaihtelua eläintarhan kierroksen päätteeksi. Näytelmät vaihtuvat vuosittain, joten jokaisen kesävierailun yhteydessä voi odottaa uutta ja jännittävää esitystä.

Lisäksi Korkeasaaressa järjestetään erilaisia teemapäiviä ja tempauksia pitkin vuotta. Esimerkiksi pääsiäisen aikaan eläintarhaan saattaa ilmestyä pääsiäismunajahti, jossa lapset voivat etsiä piilossa olevia munia. Myös joulun alla Korkeasaaren alueella järjestetään erilaisia talvi- ja joulutapahtumia, kuten joulupukin vierailuja ja valoshowta.

Onkin hyvä seurata Korkeasaaren verkkosivuja tai somekanavia, josta löytyy tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja ohjelmasta. Näin voi varmistaa, että vierailulle osuu mukaan myös jotain erityistä ja mielenkiintoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *