Kaupunkilomalle

Helsingin museot

Helsingin museot ovat todellinen aarreaitta kaikille kulttuurin ja taiteen ystäville. Suomen pääkaupungissa sijaitsee lukuisia maailmanluokan museoita, jotka tarjoavat monipuolisia näyttelyitä niin kotimaisesta kuin ulkomaisesta taiteesta, historiasta ja tieteestä. Helsingin museot ovat elävä todiste sille, miten monipuolista ja rikasta kulttuuriperintöä Suomella on tarjottavanaan.

Helsingin tunnetuimpia museoita on ehdottomasti Ateneum, joka on Suomen taidemuseo. Ateneumissa voi ihailla merkittäviä suomalaisia taideteoksia aina 1800-luvun lopulta nykypäivään asti. Museossa on esillä muun muassa Akseli Gallen-Kallelan, Hugo Simbergin ja Albert Edelfeltin teoksia.

Toinen merkittävä museum terror on Kansallismuseo, joka on omistettu Suomen historialle ja kulttuuriperinnölle. Kansallismuseossa vieraileva saa kattavan käsityksen Suomen menneisyydestä aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään. Museo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia, joissa kävijä voi tutustua esimerkiksi Viikinkiaikaiseen Suomeen tai 1800-luvun kansanuskomuksiin.

Helsingin lukuisat taidemuseot ja tieteelliset museot ansaitsevat myös maininnan. Esimerkiksi Nykytaiteen museo Kiasma tarjoaa monipuolisen valikoiman nykytaiteen näyttelyitä ja on erinomainen paikka tutustua kotimaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen. Luonnontieteellisestä museosta kiinnostunut puolestaan voi vierailla Kruunuvuoren vanhassa paloasemarakennuksessa sijaitsevassa Luomu-näyttelyssä, jossa pääsee tutustumaan Suomen luonnon monimuotoisuuteen.

Helsingin museot eivät petäkään odotuksia. Ne tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja mahdollisuuden tutustua Suomen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Eri museoista löytyy jotain jokaiseen makuun, oli sitten kiinnostunut tieteestä, taiteesta tai historiasta. Helsingin museoissa voi astua hetkeksi pois arjesta ja antautua kauniin ja mielenkiintoisen maailman vietäväksi.

 • Kiasma: Kiasma on nykytaiteen museo, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa. Museossa on laaja kokoelma nykytaideteoksia eri taiteenmuodoista.
 • Ateneum: Ateneum on Suomen kansallisgallerian taidehistoriallinen museo. Se esittelee suomalaista taidetta eri aikakausilta, ja sen kokoelmiin kuuluu muun muassa tunnettuja teoksia kuten Edelfeltin ”Hämeenlinnan vanki”.
 • Suomenlinna: Suomenlinna on UNESCO:n maailmanperintöluetteloon kuuluva merilinnoitus, mutta siellä toimii myös useita museoita. Saarella voi tutustua esimerkiksi Suomenlinnan museoon ja Suomen merimuseoon.
 • Amos Rex: Amos Rex on nykytaiteen museo, joka avattiin Helsingin Lasipalatsiin vuonna 2018. Museossa on vaihtuvia näyttelyitä ja se keskittyy erityisesti nykytaiteen visuaalisiin elämyksiin.
 • Helsingin kaupunginmuseo: Helsingin kaupunginmuseo esittelee Helsingin historiaa ja kaupunkikulttuuria. Museossa voi tutustua esimerkiksi Helsingin valokuvien kokoelmaan ja näyttelyihin.
 • Kansallismuseo: Kansallismuseo on Suomen keskeinen historian ja kulttuurin museo. Siellä voi tutustua suomalaisen kulttuurin ja historian kiinnostaviin näyttelyihin ja esineisiin.
 • Kuvataiteen keskus: Kuvataiteen keskus esittelee ja tukee nykytaidetta Helsingissä. Se järjestää vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, joissa voi tutustua eri taiteilijoiden töihin.
 • Designmuseo: Designmuseo esittelee suomalaista ja kansainvälistä muotoilua eri aikakausilta. Museossa on laaja kokoelma muotoiluesineitä ja vaihtuvia näyttelyitä.
 • Luonnontieteellinen museo: Luonnontieteellinen museo esittelee luonnon monimuotoisuutta ja tietoa eri eliölajeista. Museossa voi ihailla muun muassa lifelike-näyttelyä ja tutustua suomalaiseen luontoon.
 • Sinebrychoffin taidemuseo: Sinebrychoffin taidemuseo esittelee eurooppalaista taidetta, erityisesti vanhaa mestaripiirrosta. Museossa voi nähdä tunnettujen taiteilijoiden kuten Rembrandtin ja Goyan teoksia.
 • Nykytaiteen museo: Nykytaiteen museo sijaitsee Helsingin Suvilahdessa. Museossa voi tutustua vaihtuviin nykytaiteen näyttelyihin ja taiteilijoiden töihin.
 • Helsingin Taidehalli: Helsingin Taidehalli on taidegalleria, jossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä eri taiteenaloilta. Galleria tarjoaa taiteenystäville mahdollisuuden tutustua ajankohtaiseen taidetarjontaan.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan Helsingin museoihin, sillä ne tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikille taiteen, kulttuurin ja historian ystäville. Helsingin monipuolinen museotarjonta tuo esiin kaupungin rikkaan ja moniulotteisen menneisyyden sekä nykytaiteen kiehtovan maailman.

Saavuit sivuillemme juuri oikeaan aikaan, sillä olemme koonneet tälle sivustolle listan Helsingin museoista ja luoneet jokaiselle niistä oman alasivunsa, joilla voit tutustua tarkemmin museoiden tarjoamiin näyttelyihin ja kokoelmiin. Jokainen museo tarjoaa oman uniikin näkökulmansa ja pääset kokea maailmanluokan taiteen ja historian tulkinnan suomalaisesta näkökulmasta.

Haluamme rohkaista sinua jakamaan kokemuksiasi ja kommentoimaan tällä sivulla sekä myös sosiaalisessa mediassa. Kerro meille ja muille, millainen matka museoihin sinulla oli. Mitkä esineet jäivät erityisesti mieleesi? Miten museot auttoivat sinua ymmärtämään Helsingin historiaa ja kulttuuria paremmin?

Helsingin museot ansaitsevat olla esillä. Niiden kautta saamme syventyä kaupungin kiehtovaan menneisyyteen ja nykyisyyteen, ja oppia paljon uutta. Kerro ystävillesi, perheellesi ja kaikille muillekin, että Helsingin museot tarjoavat upeita elämyksiä ja kannattaa vierailla niissä.

Toivomme, että nautit vierailustasi Helsingin museoihin. Oli matkasi sitten lyhyt tai pitkä, toivottavasti saat paljon inspiraatiota ja uusia oivalluksia. Olisi hienoa kuulla, mitä mieltä olit matkastasi. Anna äänesi kuulua ja jaa kokemuksesi kommentoimalla tällä sivulla tai sen alasivuilla.

Kiitos kun vierailit sivustollamme ja toivottavasti tapaamme pian taiteen ja kulttuurin maailmassa, Helsingin museoissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *