Kaupunkilomalle

Museu Nacional de Arte Antiga

Historia ja perustaminen

Lissabonin museomaailman helmi on ehdottomasti Museu Nacional de Arte Antiga, eli Kansallinen Muinainen Taiteen Museo. Museo on perustettu vuonna 1884, ja se sijaitsee Ribeira Palacessa, historiallisessa Alfaman kaupunginosassa. Museo löytyy Taguksen joen varrelta, ja sen upeat näkymät tarjoavat vierailijoille upean kokemuksen jo ennen varsinaisen museoon astumista.

Kansallisen Muinaisen Taiteen Museo on perustettu alun perin kokoamaan yhteen Portugalin tärkeimmät taide- ja kulttuuriesineet. Museon alkuperäinen kokoelma perustui kuninkaallisen pääkaupungin keräämiin teoksiin. Ajan myötä kokoelma on kasvanut ja laajentunut lahjoitusten ja ostojen kautta.

Kokoelmat ja näyttelyt

Museu Nacional de Arte Antiga tarjoaa vierailijoilleen kattavan katsauksen portugalilaiseen taiteeseen ja kulttuuriin. Museon kokoelmissa on esillä taidetta ja esineitä keskiajalta 1800-luvulle asti. Kokoelmat tarjoavat kattavan katsauksen eri aikakausien taiteeseen ja esineistöön.

Museossa on esillä paljon maalauksia, veistoksia, koruja, lasia, tekstiilejä ja muita taide-esineitä. Merkittävä osa museon kokoelmista keskittyy portugalilaisen ja eurooppalaisen kulttuurin historiaan. Museon näyttelyt tarjoavat vierailijoilleen opastetun matkan läpi Portugalin ja Euroopan taidehistorian.

Yksi museon näyttelyistä on portugalilainen ja eurooppalainen maalaustaide keskiajalta 1700-luvulle asti. Tässä näyttelyssä voi ihailla esimerkiksi Nuno Gonçalvesin kuuluisaa Polyptyque de Saint Vincent -alttaritaulua. Museon toinen huippunäyttely keskittyy arkeologisiin kokoelmiin, joissa on esillä muinaisen Egyptin, Kreikan ja Rooman kulttuurista peräisin olevia esineitä.

Kuuluisimmat taiteilijat ja teokset

Museu Nacional de Arte Antigassa on esillä useita kuuluisia taiteilijoita ja heidän teoksiaan. Yksi merkittävä taiteilija on Hieronymus Bosch, jonka maalauksia museossa voi ihailla. Erityisesti hänen teoksensa ”Tuhon Laiva” ja ”Ihmisten Laskenta” ovat herättäneet paljon huomiota.

Muita merkittäviä taiteilijoita museossa ovat muun muassa Albrecht Dürer, Hans Holbein nuorempi ja Pieter Bruegel vanhempi. Näiden taiteilijoiden teokset herättävät paljon kiinnostusta ja ihaillaan niiden hienoa yksityiskohtaisuutta.

Museun kokoelmista kannattaa mainita myös Gregorio Lopesin maalaukset, jotka kuvastavat Portugalin renessanssin aikaa. Erityisesti hänen teoksensa ”Pyhä Caetan” kuuluu museon suosituimpiin teoksiin.

Kaiken kaikkiaan Museu Nacional de Arte Antiga tarjoaa vierailijoilleen laajan katsauksen Lissabonin ja Portugalin taidehistoriaan. Museon upeat kokoelmat ja mielenkiintoiset näyttelyt tekevät vierailusta ikimuistoisen kokemuksen kaikille taiteen ja kulttuurin ystäville.

Museon arkkitehtuuri

Lissabonin Museu Nacional de Arte Antiga on paitsi Lissabonin vanhin julkinen rakennus, myös yksi kaupungin ikonisimmista arkkitehtonisista nähtävyyksistä. Museo sijaitsee Alcantaran kaupunginosassa, ja sen rakennutti alun perin pyhimyspoika St. Jerome kappeliksi 1500-luvulla. Alunperin rakennusta käytettiin pyhien reliikkien säilyttämiseen ja suppiloukkujen majoitukseen, mutta myöhemmin se muutettiin museoksi.

Museo rakennus itsessään on upea esimerkki Manuelin tyylistä. Sen ikoninen julkisivu on koristeltu kauniilla goottilaisilla ja renessanssityylisillä ornamentteilla, jotka tekevät siitä vaikuttavan näyn jo kauempaa. Museon sisätiloissa kävijät pääsevät ihailemaan myös kauniita korkokuvia, veistoksia ja freskoja, jotka koristavat rakennuksen kattoja, seiniä ja lattioita. Museon arkkitehtuuri on perinteistä portugalilaista tyyliä, ja se tarjoaa upean visuaalisen kokemuksen kaikille vierailijoille.

Kävijäpalvelut ja aukioloajat

Museu Nacional de Arte Antiga on avoinna ympäri vuoden kaikille taiteen ystäville. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin, ja sisäänkirjautuminen on mahdollista klo 10.00–18.00 välisenä aikana. Maanantaisin museo on suljettu, joten kävijöiden on hyvä suunnitella vierailunsa sen mukaan.

Lisäksi museo tarjoaa erilaisia kävijäpalveluita, jotta vierailu olisi mahdollisimman miellyttävä. Esimerkiksi opastettuja kierroksia on saatavilla useilla eri kielillä, jotta kaikkien kävijöiden tarpeet voidaan ottaa huomioon. Lisäksi museossa on myös kahvila, jossa vierailijat voivat rentoutua ja nauttia juomia ja välipaloja.

Lipunhinnat ja opastetut kierrokset

Museu Nacional de Arte Antigan lipunhinnat ovat erittäin kohtuulliset, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen kaikille budjetista riippumatta. Aikuiset pääsevät sisään 10 euron hintaan, kun taas opiskelijat, eläkeläiset ja alle 18-vuotiaat lapset saavat alennetun lipun 5 euron hintaan.

Lisäksi museossa järjestetään päivittäin opastettuja kierroksia eri aiheista kiinnostuneille vierailijoille. Kierroksia on saatavilla useilla eri kielillä, mukaan lukien englanti, ranska, saksa ja espanja. Opastetut kierrokset tarjoavat syvällisempää tietoa museon kokoelmista ja lisäävät vierailun kulttuurista merkitystä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Museu Nacional de Arte Antiga on upea museo Lissabonissa, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden ihailla Portugalin kansallisten taidekokoelmien aarteita. Museon arkkitehtuuri on näyttävä ja tarjoaa upean taide-elämyksen kaikille vierailijoille. Kävijäpalvelut ja aukioloajat on suunniteltu helpottamaan vierailijoiden kokemusta, ja lipunhinnat ovat kohtuulliset. Opastetut kierrokset lisäävät vierailun kulttuurista arvoa ja tarjoavat syvällistä tietoa museon taidekokoelmista. Lissabonin Museu Nacional de Arte Antiga on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille taiteen ystäville.

Suositeltavat nähtävyydet lähellä museota

Lissabonin Museu Nacional de Arte Antiga on yksi kaupungin merkittävimmistä ja mielenkiintoisimmista museoista. Se sijaitsee vanhassakaupungissa, Alfaman kaupunginosassa, joka on itsessään jo kiehtova alue täynnä historiaa ja nähtävyyksiä.

Yksi ehdottomasti suositeltava nähtävyys lähellä museota on São Jorgen linna. Linna sijaitsee korkealla kukkulalla, mistä avautuvat upeat näkymät Lissabonin kaupunkiin ja joelle. Linna itsessään on peräisin maurien ajalta ja se on hyvin säilynyt. Kierrellessäsi linnaa sinulla on mahdollisuus tutustua sen muureihin ja tehdä matka menneisyyteen.

Toinen suositeltava kohde museon läheisyydessä on Belém-torni. Torni sijaitsee Tejo-joen rannalla ja toimi aikoinaan suojelukohteena Lissabonin satamalle. Se on upea esimerkki Manueliinisen tyylin arkkitehtuurista ja tarjoaa vierailijoille upeat näkymät joelle ja ympäröivään alueeseen. Torniin voi myös kiivetä ja ihailla maisemia sen huipulta.

Museon ravintolat ja kahvilat

Lissabonin Museu Nacional de Arte Antigan vierailun jälkeen on mukava istahtaa ravintolaan tai kahvilaan nauttimaan paikallista ruokaa tai juomaa. Onneksi museon läheisyydestä löytyy lukuisia vaihtoehtoja, joten jokainen löytää varmasti jotain omaan makuunsa.

Jos haluat kokea perinteistä portugalilaista ruokaa, suosittelemme vierailemaan Museun omassa ravintolassa. Siellä tarjoillaan herkullisia portugalilaisia ruokia, kuten bacalhaua eli suolattua turskaa, sekä muita paikallisia erikoisuuksia. Ravintolan tunnelma on viihtyisä ja palvelu ystävällistä.

Mikäli etsit keveämpää vaihtoehtoa, voi Museun kahvila olla hyvä valinta. Kahvilasta löytyy laaja valikoima kahvijuomia sekä makeita leivonnaisia. Voit istahtaa terassille ja ihailla kaunista maisemaa joelle päin samalla nauttien kupposen paikallista kahvia ja herkullista pullaa.

Vinkkejä vierailijoille: mitä ottaa huomioon ennen vierailua

Ennen Museu Nacional de Arte Antigan vierailua kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja, jotta vierailusta saa mahdollisimman paljon irti.

Museo on suosittu nähtävyys, joten jos mahdollista, kannattaa vierailla arkipäivänä tai aamupäivällä, jolloin siellä on yleensä vähemmän ihmisiä. Näin voit kierrellä näyttelyitä rauhassa ja tutustua teoksiin ilman suurta ruuhkaa.

Museo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-18.00. Suosittelemme saapumaan paikalle ajoissa, jotta sinulla on riittävästi aikaa tutustua kaikkiin näyttelyihin. Museossa on laaja kokoelma erilaisia taideteoksia ja esineitä, joten varaa riittävästi aikaa vierailemiseen.

Lisäksi ota huomioon, että museossa saattaa olla tietyissä tiloissa valokuvauskielto tai muita rajoituksia, joten lue kyltit ja tiedotteet huolellisesti ennen kuin otat kuvia. Kunnioita myös muita vierailijoita ja puhu matalalla äänellä, jotta kaikki voivat nauttia museokokemuksesta häiriöttä.

Lopuksi, nauti vierailustasi Museu Nacional de Arte Antigassa! Museo tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua portugalilaiseen taiteeseen ja kulttuuriin sekä nauttia kauniista ympäristöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *