Kaupunkilomalle

Pizzeria Brandi

Matkakohde: Italia – Napolin suositut pizzeriat

Pizzerian historia

Pizzeria Brandi on yksi Napolin vanhimmista ja kuuluisimmista pizzerioista. Se perustettiin jo vuonna 1780, ja se sijaitsee Napolin historiallisessa keskustassa lähellä kuninkaallista palatsia. Pizzeria Brandin perustivat alkuperäiset omistajat Pietro ja Raffaele Esposito. He olivat mestarikokit ja tunnettuja ruoanlaittotaidoistaan.

Yksi Pizzeria Brandin kuuluisimmista hetkistä tapahtui vuonna 1889, kun kuningas Umberto I ja kuningatar Margherita vierailivat pizzeriassa. Tarinan mukaan mestarikokki Raffaele Esposito loi kolme erilaista pizzaa kuningattarelle, mutta hänen suosikikseen valikoitui pizza, jossa oli tomaattikastiketta, mozzarellaa ja basilikaa. Tämä pizza nimettiin kuningattaren kunniaksi Margherita-pizzaksi, ja se on nykyään yksi Italian tunnetuimmista pizzaresepteistä.

Kuuluisimmat pizzat

Pizzeria Brandin menu on täynnä herkullisia vaihtoehtoja, mutta Margherita-pizzan lisäksi sieltä löytyy muitakin ikonisiksi muodostuneita pizzoja. Toinen suosittu vaihtoehto on Marinara, joka on yksinkertainen mutta herkullinen pizza, jossa on tomaattikastiketta, valkosipulia, oliiviöljyä ja oreganoa.

Pizzeria Brandissa tarjoillaan myös erikoisempia pizzoja, kuten Capricciosa, jossa on kinkkua, sieniä, artisokkaa ja oliiveja. Paikan päällä leivottu pizzapohja on ohut ja rapea, ja juusto sulaa täydellisesti kuumassa uunissa.

Suosituimmat tilaukset

Vaikka Pizzeria Brandi tunnetaan erityisesti perinteisistä ja yksinkertaisista pizzoistaan, siellä on myös mahdollisuus tilata omia suosikkeja eri täytteillä. Yleisimmät tilaukset ovat kuitenkin Margherita ja Marinara, jotka ovat olleet suosittuja jo vuosikymmenten ajan.

Kävijät ympäri maailmaa saapuvat Napolin historialliseen keskustaan maistamaan aitoja napolilaisia pizzoja, ja Pizzeria Brandi on yksi niistä paikoista, jota suositellaan ehdottomasti vierailtavaksi. Kokemus perinteisessä pizzeriassa, jossa historia ja herkullinen ruoka yhdistyvät, on unohtumaton ja kertomisen arvoinen.

Vierailetko ensimmäistä kertaa?

Pizzeria Brandi on yksi Napolin kuuluisimmista pizzerioista ja ehdoton käyntikohde kaikille pizzaa rakastaville matkailijoille. Se sijaitsee Napolin keskustassa, lähellä Piazza del Plebiscito -aukiota, joten se on helppo löytää ja hyvä pysähdyspaikka kaupunkikierroksen lomassa. Pizzeria Brandi on perustettu jo vuonna 1780, joten paikalla on pitkä historia ja perinteet, jotka näkyvät myös tämän päivän toiminnassa.

Pizzeria Brandi on tunnettu erityisesti siitä, että täällä syntyi kuuluisa ”Pizza Margherita”. Tarinan mukaan vuonna 1889 kuningatar Margherita vieraili pizzeriassa ja pyysi maistaa paikan erikoisinta pizzaa. Pizzerian omistaja Raffaele Esposito keksi valmistaa tämän pizzan tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta, joiden värit muodostavat Italian lipun värit. Tämä pizza sai kuningattaren hyväksynnän ja on siitä lähtien ollut yksi Italian suosituimmista pizzoista.

Tunnelma ja sisustus

Pizzeria Brandi on perinteinen napolilainen pizzeria, jossa tunnelma on rento ja lämmin. Ravintola on sisustettu perinteiseen italialaiseen tyyliin, mikä luo aidon ja kotoisan tunnelman. Seinillä on vanhoja valokuvia ja julisteita, jotka kertovat pizzerian historiasta ja perinteistä. Asiakkaat saavat nauttia ateriastaan vanhojen puupöytien äärellä, ja ravintolan avoin keittiö antaa mahdollisuuden seurata pizzan valmistumista läheltä.

Ravintolassa vallitsee ystävällinen ja vieraanvarainen ilmapiiri, ja henkilökunta on ammattitaitoista ja palvelualtista. Pizzeria Brandi on suosittu paikallisten keskuudessa, mutta myös turistit ovat löytäneet tiensä tänne, joten ravintolassa voi olla vilkasta etenkin iltaisin.

Ruokalista ja hinnat

Pizzeria Brandin ruokalista on laadukas ja monipuolinen, ja sieltä löytyy vaihtoehtoja niin liha-, kala- kuin kasvisrakastajillekin. Pizzerian pizzat ovat tietysti suuressa roolissa, ja niiden valikoima on laaja. Suosittelemme ehdottomasti maistamaan perinteistä Pizza Margheritaa, mutta myös muut pizzat ovat herkullisia ja laadukkaita.

Hintataso Pizzeria Brandissa on keskitasoa, ja hinnat ovat kohtuullisia ottaen huomioon ruoan laadun ja annosten runsauden. Pizza Margheritan hinta on noin 10-15 euroa riippuen koosta ja lisätyypeistä. Lisäksi ravintolassa on tarjolla myös muita italialaisia herkkuja, kuten pastaa, antipastoja ja jälkiruokia.

Pizzeria Brandi on ehdoton käyntikohde kaikille Napolissa vieraileville ruoanystäville. Tutustu paikan historiaan, nauti herkullisesta pizzasta ja koe aito napolilainen tunnelma tässä perinteikkäässä pizzeriassa. Buon appetito!

Asiakkaiden suosio

Pizzeria Brandi on yksi Napolin suosituimmista pizzerioista, ja se on saavuttanut mainetta paitsi herkullisista pizzoistaan myös pitkästä historiastaan. Pizzeria perustettiin vuonna 1780 ja se on yksi Napolin vanhimmista pizzerioista. Monet paikalliset asukkaat ja turistit suuntaavat Brandiin nauttimaan perinteisistä napolilaisista pizzoista, jotka valmistetaan huolella ja rakkaudella perinteisiä reseptejä noudattaen.

 

Brandiin kannattaa saapua nauttimaan paitsi herkullisesta pizzasta myös autenttisesta tunnelmasta. Pizzerian seinillä on vanhoja valokuvia ja muistoja menneiltä vuosilta, ja koko paikka huokuu historiallista charmia. Asiakkaat arvostavat Brandin ystävällistä palvelua ja rentoa ilmapiiriä, joka tekee ruokailuhetkestä ikimuistoisen.

 

Tarjoilijoiden vinkit

Pizzeria Brandin tarjoilijat ovat ammattitaitoisia ja ystävällisiä, ja heillä on aina hyviä vinkkejä pizzavalintojen suhteen. Suosituksena on ehdottomasti kokeilla pizzerian klassikkoa, Margheritaa, joka valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja paikallisista herkuista. Margherita on yksi Napolin tunnetuimmista pizzoista ja se on ehdottomasti maistamisen arvoinen.

 

Lisäksi tarjoilijat suosittelevat kokeilemaan Brandin erikoispizzoja, jotka vaihtelevat sesongin mukaan. Näissä pizzoissa yhdistyvät paikalliset maut ja uudet innovaatiot, jotka tekevät ruokailuhetkestä ikimuistoisen. Pizzeria Brandista saa myös gluteenittomia pizzoja, joten kaikenlaiset ruokavaliot otetaan huomioon.

 

Aukioloajat

Pizzeria Brandi on avoinna joka päivä klo 12–23, joten asiakkailla on runsaasti aikaa nauttia herkullisista pizzoistaan. Aukioloajat kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen, sillä sesonkiaikoina pizzeria saattaa olla erityisen suosittu ja varaustilanne voi olla tiukka.

 

Brandiin kannattaa saapua hyvissä ajoin, jotta varmistaa paikkansa pöydässä. Pizzeria on suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, joten ruuhka-aikoina pöytävaraus voi olla suositeltavaa. Pizzeriasta voi myös tilata pizzoja mukaan, joten herkkuja voi nauttia myös kotona tai vaikka piknikillä Napolin kauniissa maisemissa.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Pizzeria Brandi – Herkullisia pizzoja Napolin sydämessä. Brandi on yksi Napolin vanhimmista ja tunnetuimmista pizzerioista, joka tunnetaan erityisesti Margheritan pizzasta.

Napolin parhaat pizzeriat – Tutustu Napolin parhaimpiin pizzerioihin ja löydä oma suosikkisi kaupungin runsaasta tarjonnasta. Napolin pizzakulttuuri on ainutlaatuinen ja vierailu kaupungissa ei ole täydellinen ilman paikallisen pizzan maistamista.

Napolin pizzan historia – Opettele tuntemaan Napolin pizzan historiaa ja perinteitä, jotka ovat kestäneet vuosisatoja. Pizzan alkuperä juontaa juurensa 1700-luvun Napolin katukeittiöihin ja siitä on kasvanut maailmanlaajuinen ruokailmiö.