Kaupunkilomalle

Savoy

Historia ja tausta

Savoy on yksi Helsingin ikonisimmista ravintoloista, joka on palvellut asiakkaitaan jo yli 80 vuoden ajan. Ravintola sijaitsee Helsingin keskustassa, Mikonkadulla, ja se avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1937. Ravintolan takana ovat suomalaiset muotoilijat Alvar ja Aino Aalto sekä taiteilija-keraamikko Björn Weckström.

Savoy ravintola tunnetaan erityisesti modernista arkkitehtuuristaan ja sen historiallisesta merkityksestä. Ravintolan sisustuksen suunnittelusta vastasi Alvar Aalto, ja se on edelleen säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä. Ravintola edustaa suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria parhaimmillaan.

Savoy on houkutellut vuosien varrella monet kuuluisuudet, poliitikot ja julkisuuden henkilöt. Sen maine ja arvostus ovat johtaneet siihen, että ravintola on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Savoy on tullut tunnetuksi paitsi herkullisesta ruoastaan, myös ainutlaatuisesta tunnelmastaan.

Suositut ruokalajit

Savoy ravintola tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman herkullisia ruokalajeja, jotka edustavat modernia ja innovatiivista suomalaista keittiötä. Ravintolan menu vaihtelee sesongin mukaan ja siinä korostuvat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet.

Yksi suosituimmista ruokalajeista Savoyssa on Savoy-timjami broileri. Tämä herkullinen annos koostuu paistetusta broilerinfileestä, joka on maustettu timjamilla ja tarjoillaan kevyen vihannessalaatin kera. Annos on sekä maukas että terveellinen vaihtoehto, jota useat asiakkaat tulevat nauttimaan.

Toinen suosittu ruokalaji on Savoy Caesar salaatti, joka on moderni versio perinteisestä Caesar-salaatista. Tässä annoksessa raikas salaatti yhdistyy paistettuun kananrintaan, krutonkeihin ja herkulliseen Caesar-kastikkeeseen. Annos on täyttävä ja sopii niin lounaaksi kuin illalliseksikin.

Savoy tarjoaa myös laajan valikoiman jälkiruokia, kuten suklaakakkua ja paahtovanukasta. Ravintolan leivonnaiset valmistetaan paikan päällä ja ne ovat aina tuoreita ja herkullisia. Asiakkaat voivat valita omiin mieltymyksiinsä sopivan makean päätöksen aterialleen.

Ravintolan tunnelma

Savoy ravintolan tunnelma on ainutlaatuinen ja elegantti. Alvar Aallon suunnittelema sisustus henkii tyylikkyyttä ja modernia charmia. Ravintolan korkeat ikkunat avautuvat Helsingin ylle, ja sen hienoja yksityiskohtia ovat muun muassa Aallon suunnittelemat tuolit sekä seinävaatteet.

Ravintolan asiakkaat arvostavat sen rauhallista ja tunnelmallista ilmapiiriä. Savoyssa voi nauttia ruokailusta rennossa ja viihtyisässä ympäristössä. Asiakaspalvelu on ammattitaitoista ja ystävällistä, joten jokainen asiakas tuntuu tervetulleelta ja hyvin hoidetulta.

Savoy sopii erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin, kuten romanttisiin illallisiin, liikeillallisille ja perhejuhliin. Ravintolan tilat ovat tilavat ja monipuoliset, joten se pystyy palvelemaan suurempiakin seurueita. Savoy tarjoaa myös yksityistilaisuuksia, joissa tunnelma ja ruoka muokataan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kaiken kaikkiaan Savoy tarjoaa unohtumattoman ravintolakokemuksen niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Ravintolan historia, suositut ruokalajit ja elegantti tunnelma tekevät siitä Helsingin ehdottomasti käymisen arvoisen ravintolan.

Näköalat ja sijainti

Helsingin tunnetuin ja suosituin ravintola, Savoy, on todellinen ikoninen maamerkki pääkaupungin keskustassa. Sijaitessaan korkealla Eteläesplanadilla, ravintolalla on upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Savoyn sijainti mahdollistaa upeiden maisemien ihailun, sillä ravintolasta avautuu upea näköala suoraan Helsingin ytimeen. Täällä ruokaileva voi nauttia lasillisen viiniä tai herkullisen illallisen samalla kun ihailee upeita maisemia.

Savoy on sijoitettu yhdeksänteen kerrokseen, ja sen ikkunoista voi ihailla Helsingin kattomaisemaa sekä merenrantaa. Ravintolan lasiseinät mahdollistavat sen, että vieraat voivat nauttia upeista näkymistä läpi vuoden, olipa kyseessä sitten lumoava talvinen maisema, kevään herääminen tai kesäinen auringonlasku. Näköaloja voi ihailla sekä sisätiloista että ravintolan terassilta, joka onkin erityisen suosittu kesäaikaan. Savoyn sijainti keskeisellä paikalla tekee siitä helposti saavutettavan niille, jotka haluavat kokea Helsinkiä ruoan ja maisemien kautta.

Huippukokki ja ravintolapalvelut

Savoy houkuttelee kävijöitä myös huippuluokan ruoan ja palvelun ansiosta. Ravintola on saavuttanut maineen yhtenä Suomen parhaista fine dining -ravintoloista, kiitos sen upeiden makuelämysten ja ainutlaatuisen tunnelman. Ravintolan keittiössä häärää huippukokki, joka loihtii suussa sulavia ja visuaalisesti kauniita annoksia. Keittiön ammattilaiset hyödyntävät parhaita raaka-aineita luodakseen ruokia, jotka ovat sekä herkullisia että visuaalisesti houkuttelevia.

Savoy ei tarjoa pelkästään hienostunutta ruokaa, vaan myös ensiluokkaista palvelua. Ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta tekee parhaansa varmistaakseen, että jokainen asiakas nauttii vierailustaan täysin siemauksin. Ravintolassa vieraileva saa tuntea itsensä tervetulleeksi ja ainutlaatuiseksi, sillä palvelu on henkilökohtaista ja huomaavaista. Savoyn kävijät voivat odottaa rentoa ja eleganttia ilmapiiriä, jossa heidän tarpeidensa huomioiminen on etusijalla.

Arvostelut ja asiakkaiden mielipiteet

Savoy on saanut ansaitusti positiivista palautetta niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin asiakkaiden keskuudessa. Ravintolan arvostettu maine heijastuu sen saamiin arvosteluihin ja mielipiteisiin. Vieraiden mukaan paikan päällä saa nauttia enemmän kuin pelkkää ruokaa – koko illalliskokemus on unohtumaton. Asiakkaat kehuvat erityisesti ruoan makua, joka on korkealaatuista ja herkullista. Monet ihastuvat myös ravintolan tunnelmaan ja ainutlaatuiseen sisustukseen, joka sekoittaa modernia ja klassista tyyliä.

Savoy on myös saanut mainetta erilaisten juhlatilaisuuksien ja yritystapahtumien järjestämisestä. Ravintolan tilat ja palvelut sopivat niin pienille seurueille kuin suuremmillekin juhlille. Asiakkaat ovat erityisen tyytyväisiä henkilökunnan ammattitaitoon ja huomaavaisuuteen, joka mahdollistaa onnistuneen tilaisuuden järjestämisen. Savoyn asiakkaiden mielipiteet vahvistavat sen mainetta korkeatasoisena ja ikimuistoisena ravintolana, jonne vierailee mielellään uudelleen.

Savoy on ehdottomasti yksi Helsingin suosituimmista ravintoloista, kiitos upeiden näköalojen, huippukokkien loihtimien makuelämysten ja ensiluokkaisten palveluiden. Se tarjoaa vierailleen unohtumattoman ruokailukokemuksen upeissa puitteissa. Savoyn arvostettu maine ja ansaitut arvostelut todistavat, että ravintolassa vierailu on ehdottomasti kokemisen arvoista.

Ravintolan erikoisuudet

Savoy-ravintola on yksi Helsingin suosituimmista ja arvostetuimmista ruokapaikoista. Ravintolan erikoisuutena on sen hienostunut ja elegantti miljöö sekä suussasulava gourmet-ruoka. Savoylla on pitkä historia ja se onkin yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista, avattu jo vuonna 1937.

Ravintolan menusta löytyy laaja valikoima herkullisia annoksia, joissa yhdistyvät suomalaiset ja kansainväliset maut. Savoyn keittiössä panostetaan korkealaatuisten raaka-aineiden käyttöön ja annokset valmistetaan taidolla ja rakkaudella. Ravintola tunnetaankin erityisesti herkullisista kala- ja liharuoistaan sekä upeasta jälkiruokavalikoimastaan.

Savoyssa tarjoiltava ravintolan kuuluisa ”Sorsan rintafilee savustetulla makrillisoseella” on yksi heidän erityisen suosituista annoksistaan. Tämä uniikki yhdistelmä savustetusta makrillista ja herkullisesta ankasta on saanut monien ruokailijoiden sydämet sykkimään. Lisäksi ravintolan mahtavaa juustovalikoimaa ei kannata jättää väliin, sillä Savoyn juustotarjotin on usein päättämässä aterian täydellisesti.

Hinnat ja budjettiystävällisyys

Savoy on tunnettu ylellisyydestään ja hintatasostaan, joka vastaakin sen tasoa ja laatua. Ravintolassa ruokaileminen voi olla hieman budjettia rasittavaa, mutta samalla se on myös investointi upeasta elämyksestä ja makuelämyksistä.

Savoyn hintataso on korkeampi verrattuna muihin Helsingin ravintoloihin, mutta samalla se on myös ymmärrettävää, kun otetaan huomioon ravintolan laatu ja arvostus. Ravintolassa tarjoiltava ruoka on ensiluokkaista ja raaka-aineet ovat laadukkaimpia mahdollisia. Siksi Savoylla ruokaileminen on enemmänkin elämys kuin vain yksinkertainen ateria.

Vaikka Savoy onkin tunnettu ylellisyydestään, he tarjoavat myös vaihtoehtoja, jotka sopivat hieman pienempään budjettiin. Ravintolassa on tarjolla esimerkiksi lounasmenu, jonka hinnoittelu on hieman edullisempi kuin ravintolan à la carte -menu. Lounasmenusta löytyy silti laaja valikoima herkullisia annoksia, jotka noudattavat ravintolan korkeaa laatua ja tyylikkyyttä.

Varaaminen ja aukioloajat

Savoy-ravintola on erittäin suosittu ja haluttu ruokapaikka Helsingissä, joten pöytävarausta suositellaan tehtäväksi etukäteen. Ravintola avautuu illallisajan alkaessa ja tarjoaa herkullisen kattauksen asiakkailleen. Ravintolan hienostunut ja tyylikäs sisustus luo ainutlaatuisen tunnelman, joka tekee ruokailusta entistäkin ikimuistoisemman.

Savoy on avoinna tiistaista lauantaihin, ja heidän illallisaikansa alkavat kello 18.00. Suosittelemme varaamaan pöydän hyvissä ajoin etukäteen, jotta varmistat paikkasi tässä upeassa ravintolaelämyksessä. Voit tehdä varauksen helposti Savoyn verkkosivuilta tai ottamalla suoraan yhteyttä ravintolaan.

Nauti Helsingin upeasta ravintolatarjonnasta ja kokeile jotain uutta. Savoyn suussasulavat annokset ja tyylikäs miljöö ovat taatusti unohtumattoman illalliskokemuksen arvoisia. Varatessasi aterian tässä arvostetussa ravintolassa voit odottaa korkeatasoista palvelua, herkullista ruokaa ja ainutlaatuista tunnelmaa.

Ajatus “Savoy”:sta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *