Kaupunkilomalle

Napolin suositut pizzeriat

Napoli on tunnettu paitsi kauniista merenrannastaan ja historiallisesta arkkitehtuuristaan, myös maailman parhaista pizzoistaan. Napolin pizzat ovat saavuttaneet mainetta ympäri maailmaa ja kaupungista löytyy lukuisia perinteikkäitä pizzerioita, jotka tarjoavat ainutlaatuisia makuelämyksiä.

Monet Napolin pizzerioista ovat perheyrityksiä, joissa on omistautuneita mestaripizzanpaistajia, jotka ovat oppineet taidon sukupolvelta toiselle. Perinteinen Napolin pizza valmistetaan ohuesta taikinasta, joka kohoaa reunastaan ja saa rapean pohjan paistamisen aikana. Pizzan päälle laitetaan yksinkertaiset mutta laadukkaat raaka-aineet, kuten tomaattikastike, mozzarella-juusto ja basilika.

Suosituimmat pizzeriat Napolissa houkuttelevat ruokailijoita ympäri maailmaa jonottamaan herkullisen pizzan äärelle. Esimerkiksi Pizzeria Da Michele tunnetaan yhtenä Napolin vanhimmista ja arvostetuimmista pizzerioista, jossa tarjoillaan perinteistä Margheritan ja Marinara-pizzaa. Toisena suosittuna vaihtoehtona on Pizzeria Sorbillo, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia pizzoja ja joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia.

Napolin pizzerioissa ei vain nautita herkullisista pizzoista, vaan ne tarjoavat myös kokemuksen italialaisesta ruokakulttuurista ja uskomattomasta tunnelmasta. Pizzamatka Napolin pizzerioihin on ainutlaatuinen tilaisuus uppoutua paikalliseen ruokaperinteeseen ja maistaa aitoja makuja italialaisesta keittiöstä.

 • Da Michele: Napolin Da Michele on yksi kaupungin tunnetuimmista pizzerioista. Se on perustettu jo vuonna 1870 ja sen klassinen margherita-pizza on saanut paljon kehuja ympäri maailmaa.
 • Sorbillo: Sorbillo on toinen Napolin suosituimmista pizzerioista. Se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia pizzoja, ja sen tunnelma on aito ja rento.
 • Di Matteo: Di Matteo on perinteinen napolilainen pizzeria, joka on tunnettu erityisesti mehevistä ja herkullisista pizzoistaan. Se on suosittu paikallisten keskuudessa.
 • 50 Kalò: 50 Kalò on moderni pizzeria, joka tarjoaa perinteisten pizzojen lisäksi myös uusia ja mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Se on saanut paljon positiivista palautetta innovatiivisista pizzoistaan.
 • La Notizia: La Notizia on tyylikäs ja tunnelmallinen pizzeria, joka tunnetaan korkealaatuisista raaka-aineistaan ja perinteitä kunnioittavista resepteistään. Se on ehdoton vierailukohde pizzanystäville Napolissa.
 • Antica Pizzeria Port’Alba: Port’Alba on yksi Napolin vanhimmista pizzerioista, ja se on erityisen tunnettu ohuista ja rapeista pizzoistaan. Siellä voi maistaa aitoa napolilaista pizzaa perinteisessä ympäristössä.
 • Gino Sorbillo: Gino Sorbillo on eräs Sorbillo-pizzeriaperheen suosituimmista ravintoloista. Se tarjoaa laadukasta pizzaa ja herkullisia reseptejä, jotka ovat saaneet pizzanystävien suosion Napolissa.
 • Pizzeria Starita: Starita on perinteikäs pizzeria, joka on tarjonnut herkullista pizzaa jo vuosikymmenten ajan. Sen erikoisuutena ovat erilaiset täytteet ja herkulliset makuyhdistelmät.
 • Pizzeria Brandi: Brandi-pizzeria on tunnettu napolilaisen pizzan syntypaikkana, ja sen kuuluisa margherita-pizza sai alkunsa juuri täällä. Paikka on legendaarinen ja ehdoton vierailukohde pizzanystäville.
 • Pizzeria La Notizia: La Notizia on suosittu ja arvostettu pizzeria Napolissa. Se tarjoaa laadukasta pizzaa ja innovatiivisia makuyhdistelmiä, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen.
 • Pizzeria Trianon da Ciro: Trianon da Ciro on perinteikäs pizzeria, joka on tunnettu herkullisista ja mehevistä pizzoistaan. Paikka on suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa.
 • Pizzeria Mattozzi: Mattozzi on perinteinen pizzeria, jonka historia ulottuu aina 1800-luvulle asti. Se tarjoaa herkullista pizzaa ja tunnelmallisen ympäristön, jossa voi nauttia aitoja napolilaisia makuja.

Loppusanat:

Napolin suositut pizzeriat tarjoavat maistuvia makuelämyksiä ja autenttista italialaista tunnelmaa kaikille ruoan ystäville. On hienoa nähdä, miten paikalliset käsityöläiset ovat vuosien saatossa kehittäneet pizzan valmistustaitojaan ja perinteitä, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa.

Toivomme, että tämä opas auttaa sinua löytämään oman suosikkipizzeriasi Napolista ja innostaa sinua kokeilemaan uusia makuja ja ruokapaikkoja matkasi aikana. Muista jakaa kokemuksiasi ja suosituksiasi sosiaalisessa mediassa ja kommentoida tällä sivulla tai alasivuilla.

Kiitos, että luit artikkelimme Napolin suosituista pizzerioista ja toivomme, että nautit matkastasi Italiaan ja sen herkulliseen ruokakulttuuriin! Buon appetito!