Kaupunkilomalle

Kallion kirjasto

Historia ja arkkitehtuuri

Kallion kirjasto on yksi Helsingin keskeisistä kirjastoista, ja se sijaitsee aivan Kallion sydämessä. Kirjaston historia ulottuu aina 1800-luvulle asti, jolloin Kallio oli vielä itsenäinen kunta ennen liittymistään osaksi Helsinkiä. Ensimmäinen kirjasto Kalliossa perustettiin vuonna 1892, ja se sijaitsi nykyisen Kallion kirkon yhteydessä. Vuonna 1925 kirjasto sai oman itsenäisen rakennuksen nykyiselle paikalleen Karhupuiston viereen.

Kallion kirjaston arkkitehtuuri on tyypillistä 1920-luvun funktionalismia, joka on yksi Helsingin vanhimmista säilyneistä funkkistaloha-rakennuksista. Rakennuksen suunnittelusta vastasivat arkkitehdit Erik Bryggman ja Alvar Aalto, jotka tunnetaan myös monista muista Helsingin merkittävistä rakennuksista. Kallion kirjasto rakennettiin korkeisiin vaatimuksiin vastaten, sillä sen tuli toimia sekä lainauskirjastona että lukusalinä. Rakennuksen julkisivua hallitsee voimakas vaakalinja, joka antaa kirjastolle modernin ja ajattoman ilmeen.

Kirjojen valikoima

Kallion kirjaston valikoima on laaja ja monipuolinen. Kirjasto tarjoaa niin kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, lehtiä kuin äänikirjojakin. Kirjasto pyrkii huomioimaan kaikenikäiset käyttäjät ja tarjoamaan heille mielenkiintoista luettavaa. Erityistä huomiota kiinnitetään myös koko perheen tarpeisiin, ja kirjastossa järjestetäänkin paljon erilaisia tapahtumia ja lukupiirejä. Kirjaston henkilökunta on aina valmiina auttamaan asiakkaita löytämään juuri heille sopivia kirjoja ja tarjoamaan vinkkejä uusista kiinnostavista teoksista.

Kallion kirjasto on myös osa Helmet-kirjastojen verkostoa, joka on Helsingin seudun yleisten kirjastojen muodostama yhteistyöverkosto. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat lainata kirjoja Kallion kirjastosta ja palauttaa ne mihin tahansa muihin Helmet-kirjastojen toimipisteeseen. Näin kirjaston asiakkailla on käytössään valtavan suuri valikoima luettavaa ja mahdollisuus tutustua eri kirjastojen tarjontaan.

Erikoispalvelut ja -tapahtumat

Kallion kirjasto tarjoaa myös erikoispalveluita ja -tapahtumia, jotka tekevät siitä entistä houkuttelevamman paikan asiakkaille. Kirjastosta löytyy esimerkiksi pienimuotoinen pelihuone, jossa on mahdollisuus pelata erilaisia lautapelejä ja videopelejä. Tämä houkuttelee erityisesti lapsia ja nuoria kirjaston käyttäjiä, mutta myös aikuiset voivat nauttia pelaamisesta ja rentoutua hetken kirjojen maailmasta.

Kallion kirjasto järjestää myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja lukupiirejä. Tällaiset tapahtumat tuovat yhteisöllisyyttä kirjaston toimintaan ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja ajatuksiin. Kirjasto järjestää esimerkiksi kirjailijavierailuja, draamakursseja, musiikkiesityksiä ja käsityöpiirejä. Näiden tapahtumien avulla kirjasto pyrkii luomaan innostavaa ja monipuolista toimintaa kaikenikäisille kävijöille.

Kaiken kaikkiaan Kallion kirjasto on paikka, jossa voi nauttia lukemisesta ja kirjallisuudesta, mutta myös osallistua erilaisiin tapahtumiin ja harrastuksiin. Sen upea arkkitehtuuri ja monipuolinen valikoima tekevät siitä suositun paikan niin kalliolaisten kuin ulkopaikkakuntalaistenkin keskuudessa. Kirjasto on todellinen aarre Helsingin kirjastoverkostossa ja paikka, johon kannattaa tutustua ja palata aina uudelleen.

Lukuhetket ja -piirit

Helsingin Kallion kirjasto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia osallistua lukuhetkiin ja -piireihin. Kirjaston tiloissa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapaamisia ja keskustelutilaisuuksia lukemisen ystäville. Lukupiireissä voi päästä jakamaan lukukokemuksia muiden kanssa ja saada vinkkejä uusista mielenkiintoisista kirjoista.

Lukuhetket ovat puolestaan tilaisuuksia, joissa ammattilaiset lukevat ääneen erilaisia kirjoja tai tarinoita. Tällaiset tilaisuudet sopivat erityisen hyvin niille, jotka nauttivat kuunnellusta kirjallisuudesta. Lukuhetkissä voi rentoutua, antaa mielikuvituksen lentää ja uppoutua tarinan maailmaan.

Kallion kirjasto järjestää myös teemailtoja ja tapahtumia, jotka liittyvät kirjallisuuteen. Näissä oman aiheensa ympärille rakennetuissa tapahtumissa voi tutustua tarkemmin tiettyyn kirjailijaan, kirjallisuudenlajiin tai vaikkapa runouteen. Teematapahtumat tarjoavat loistavan mahdollisuuden syventyä kirjallisuuden maailmaan ja oppia uutta kirjallisuudesta kiinnostavalla ja mieleenpainuvalla tavalla.

Kirjailijavierailut

Kallion kirjasto on myös tunnettu järjestämistään kirjailijavierailuista. Kirjailijavierailuilla voi kuulla oman suosikkikirjailijan livenä ja saada kysymyksiin vastauksia suoraan kirjailijalta. Kirjailijavierailut tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden päästä kurkistamaan kirjailijan työhuoneeseen ja kuulla tarinoita kirjojen syntymisestä.

Kirjailijavierailut ovat usein suosittuja tapahtumia, ja niihin voi tarvittaessa varata paikan etukäteen. Tapahtumissa voi myös ostaa kirjailijan teoksia ja saada ne halutessaan signeerattuina. Kirjailijavierailut ovatkin usein ainutlaatuinen tilaisuus sekä vanhoille että uusille kirjallisuuden ystäville tutustua kirjailijoiden maailmaan ja inspiroitua heidän tarinoistaan.

Lasten ja nuorten palvelut

Kallion kirjasto tarjoaa monipuolisia palveluita myös lapsille ja nuorille. Kirjastossa voi osallistua satutunneille ja kuunnella satuja tai osallistua erilaisiin teemapäiviin ja -tapahtumiin, jotka on suunnattu erityisesti lapsille. Satutunnit ovat suosittuja ja niitä järjestetään säännöllisesti eri ikäryhmille.

Nuorille kirjastossa on tarjolla oma tila, jossa voi viettää aikaa ja lukea kirjoja sekä tehdä läksyjä. Nuorten tilassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten kirjailijavierailuita tai keskustelutilaisuuksia. Kirjasto pyrkii tarjoamaan nuorille turvallisen ja inspiroivan ympäristön, jossa he voivat tutustua kirjoihin ja kirjallisuuteen.

Kallion kirjasto pyrkii tarjoamaan monipuolisia palveluita kaikenikäisille. Kirjastossa voi lainata kirjoja, e-lehtiä, äänikirjoja ja musiikkia. Lisäksi kirjastossa voi käyttää tietokoneita ja langatonta internetyhteyttä. Kirjastossa voi myös osallistua erilaisiin työpajoihin ja kurssitarjontaan. Kirjasto on avoin kaikille halukkaille ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kirjallisuuteen, oppimiseen ja kulttuuriin Helsingin sydämessä.

Tietokoneet ja äänikirjat

Kallion kirjasto sijaitsee Helsingissä aivan Kallion sydämessä ja tarjoaa monipuolisia palveluita kaikenikäisille. Kirjaston tietokonepisteellä on mahdollisuus käyttää ilmaiseksi internetiä ja tulostaa tarvittavia dokumentteja. Tietokoneet ovat yleisölle avoinna kirjaston aukioloaikoina ja niiden käyttö on maksutonta. Tietokonepisteellä on myös mahdollisuus opetella digitaalista osaamista erilaisten ohjattujen kurssien ja työpajojen avulla.

Kirjasto tarjoaa myös mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja. Äänikirjat ovat käytettävissä kirjastossa erikseen varatuilla kuuntelupaikoilla tai niitä voi lainata omaan käyttöön. Äänikirjavalikoima on laaja ja kattaa niin kaunokirjallisuutta kuin tietokirjojakin. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan sopivan äänikirjan ja neuvoo laitteiden käytössä, jotta jokaiselle äänikirjan ystävälle löytyy mielekästä kuunneltavaa.

Vinkkilista kirjamatoille

Kirjaston lapsiosasto on suosittu paikka perheiden keskuudessa. Lapsia houkuttelee paikalle muun muassa suuri valikoima erilaisia satukirjoja ja kirjamatoiksi kutsuttuja lukusyöppöjä. Kirjamatojen päällä voi istua ja lukea kirjaa rauhassa. Kirjastossa järjestetään myös satutunteja ja muita lapsille suunnattuja tapahtumia, joissa koko perhe voi osallistua yhdessä. Kirjastossa on myös tiloja, joissa voi järjestää esimerkiksi syntymäpäiviä tai muita lapsiin liittyviä tilaisuuksia.

Kirjaston henkilökunta on ammattitaitoista ja auttaa mielellään valitsemaan sopivia kirjoja eri-ikäisille lapsille. Henkilökunta voi myös antaa vinkkejä siitä, mitä kirjoja kannattaa lukea tietylle ikäryhmälle. Kirjastosta voi myös lainata pelejä ja elokuvia lapsille, jotta kotona voi viettää mukavaa yhteistä aikaa lukemisen lisäksi.

Koko perheen kirjastopäivät

Kallion kirjasto järjestää säännöllisesti koko perheelle suunnattuja tapahtumia ja kirjastopäiviä. Näihin tapahtumiin voi osallistua ilmaiseksi ja ne tarjoavat erilaista tekemistä koko perheelle. Kirjastopäivien aikana voi esimerkiksi kuunnella satuja, osallistua askartelutyöpajoihin tai nauttia musiikista ja muista esityksistä.

Kirjastopäivät ovat suosittuja erityisesti koululaisten ja päiväkotilasten keskuudessa, mutta tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Tapahtumien avulla lapset voivat tutustua kirjastoon ja sen palveluihin rennolla ja hauskalla tavalla. Kirjastopäivät tarjoavat myös mahdollisuuden tavata muita perheitä ja viettää mukavaa aikaa yhdessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *